Zoekresultaat

Spinaziehapjes, de speeltuin in, boekjes voorlezen? Dan ben jij misschien wel geknipt om gastouder bij SKSG te worden. Want wat is er nou leuker dan met kleine kinderen werken?

Overweeg je gastouder te worden? 

Zijn je eigen kinderen al volop aan het puberen, of misschien zelfs al uitgevlogen? Dan kun je met weemoed terugdenken aan de tijd dat ze hun eerste stapjes deden, leerden fietsen en voor de eerste keer naar school gingen. Als gastouder maak je het allemaal weer mee! 

Maar ook als je zelf jonge kinderen hebt, is een baan als gastouder interessant. Als gastouder bij SKSG hoef je geen concessies te doen: je kunt er zijn voor je kinderen, én geld verdienen! 

Hoe werkt het?

Gastouder zijn is een uitdagende, flexibele baan, die goed te combineren is met andere werkzaamheden of je eigen gezin. Je hebt veel vrijheid om invulling aan je werk te geven. Jij bepaalt hoe de dag eruit ziet, wat jullie ondernemen en wanneer het tijd is om uit te rusten. Je kunt ervoor kiezen de kinderen op in je eigen huis op te vangen, of bij het gezin thuis."Ik ben zelf moeder van 4 kinderen, waarvan er nog 2 thuis wonen. Kinderen fascineren mij, en ik vind het elke weer bijzonder om alle ontwikkelingsfasen mee te mogen maken. We zijn bijna elke dag in het prachtige natuurgebied Kardinge te vinden."

Marjolein de Haas, Gastouder bij SKSG

Waar moet je aan voldoen?

  • Je hebt een kindgerichte opleiding: minimaal MBO niveau 2
  • Bijvoorbeeld: SPW, SPH, HBO bachelor pedagogiek, Helpende (Zorg en) welzijn, Pabo of lerarenopleiding
  • Kinder-EHBO certificaat (of bent bereid deze te halen: een online cursus + 1 dag praktijk);
  • Je stimuleert kinderen graag in hun ontwikkeling.

Leuk hè, weer van die kleine kindjes om je heen! Ik vind het heerlijk om met de kinderen erop uit te gaan!"

Deze ondersteuning krijg je van SKSG

Marleen is het gezicht van SKSG Gastouderopvang. Bij haar kun je terecht met al je vragen. Zij heeft veel persoonlijk contact met de gastouders: ze kom regelmatig langs voor risico inventarisaties en evaluatiegesprekken. Wij organiseren ook scholing, zoals de jaarlijkse EHBO herhaalcursus en trainingen op onderwerpen die de gastouders zelf aandragen.

Je krijgt er ook een enthousiast team gastouders bij!

  • Het team gastouders werkt veel samen en ook organiseert uitstapjes met de kinderen, bijvoorbeeld appels plukken in de fruitgaard in de herfst.
  • Je kan je collega’s ontmoeten bij de maandelijkse inloopochtenden, waar alle ruimte is voor collegiaal overleg terwijl de kinderen samen kunnen spelen.

Heb je interesse om als gastouder bij SKSG te werken?

Dan maken we graag kennis met jou!

Laat je gegevens achter op SKSG Gastouder worden en Marleen neemt contact met jou op. Bel voor een oriënterend gesprek op 050-3171391 of stuur ons een mailtje op goo@sksg.nl.Wij zijn SKSG

SKSG is al meer dan 115 jaar toonaangevend in de regio. Je vindt ons op ruim 100 verschillende locaties, waar we opvang bieden aan zo'n 7000 kinderen. Maar, we bieden ook kleinschalige opvang aan huis! Er zijn ongeveer 100 gastouders aangesloten bij SKSG, die samen aan meer dan 400 kinderen opvang bieden. Bij ons is het belangrijk dat ieder kind zich ontwikkelt en zelfstandig zijn of haar weg kiest.