BBL Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
(werken en leren-niveau 4), start september 2019

Droom jij al een tijdje van het werken in de Kinderopvang als Pedagogisch Medewerker (PM)? Wil jij door jouw inzet bijdragen aan de droom van onze kinderen?

Ben je nieuwsgierig en leergierig en heb je energie genoeg om een ontwikkel-pad bij SKSG en Noorderpoort te bewandelen? Dan is dit jouw kans om je droom waar te maken!

In het BBL traject werk je samen met collega PM’s en leer je van hen en zij van jou. Daarnaast ga je één middag en één avond per week naar school om kennis op te doen samen met je studiegenoten. Het betreft een 3-jarig flexibel BBL-traject dat in samenwerking met Noorderpoort en SKSG tot stand is gekomen. Op individueel niveau zijn er mogelijkheden om te versnellen en zo de studieduur te verkorten.

Jouw droombaan-ons traject
SKSG is een op-en-top professionele organisatie waarin we elkaar elke dag uitdagen om de ontwikkeling van kinderen optimaal te stimuleren. Je weet kinderen te boeien en kunt jouw talent zo inzetten dat er een pedagogische meerwaarde ontstaat. Met je creativiteit, flexibiliteit en enthousiasme geef je kinderen, ouders en collega’s de aandacht en zorg die ze nodig hebben. Je bent hét visitekaartje voor SKSG, bij jou zijn de dromen van onze kinderen echt in goede handen. 

Voor de aanname van BBL-GPM richten we ons op jong volwassen studenten en op
zij-instromers. Heb je een andere studie gevolgd/volg je die op dit moment, of was/ben je in een ander vak werkzaam; heb je de wens om PM te worden én kun je je enthousiasme voor dit vak aan ons laten zien, dan nodigen we je uit om te reageren.

De BBL-GPM is opgebouwd uit thematische modules, iedere module sluit af met examens. Indien passend kun je twee modules tegelijkertijd volgen en op die manier de studieduur verkorten tot minimaal anderhalf jaar. Je kunt vrijstelling voor één of meer thema’s krijgen als je in het bezit bent van waardepapieren, zoals een diploma of certificaat, van een gelijkwaardige opleiding.

SKSG zet in op ontwikkeling gericht op de 21-eeuwse vaardigheden. Dit én de wettelijke kwaliteitseisen gaan onderdeel van de opleiding uitmaken.

De BBL - GPM  valt hiërarchisch gezien onder de Manager Kindcentrum (MKC) en maakt deel uit van een team op de locatie. Gedurende het werk-leer traject wordt er op meerdere locaties en op verschillende leeftijdsgroepen gewerkt. Per locatie wordt een werkbegeleider aangesteld.

Houd rekening met avondwerk om de opdrachten voor school en indien nodig voor je werk  te voeren. Je weet daarbij een goede balans voor jezelf te vinden. 

Wat wij jou bieden:

 • Een uitdagend werk-leer traject voor 20 uur per week;
 • Inschaling op basis van BBL binnen de CAO Kinderopvang;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO kinderopvang(klik hier)
 • Een vergoeding in reiskosten voor woon-werkverkeer;
 • Aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarwaarden met belastingsvoordeel;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden die passen bij jouw droom;
 • Vrijheid om invulling aan jouw functie te geven.

Wat vragen van jou:

 • Minimaal een afgeronde opleiding aan het voortgezet onderwijs;
 • Affiniteit met de kinderopvang;
 • De volle bereidheid om je voor dit traject in te zetten om tot een succes te maken;
 • Een investering in tijd: de schooltijd en studietijd is eigen tijd;
 • De volgende eigenschappen zijn op jou van toepassing: leergierig, spontaan en open communicatie, daadkrachtig, resultaatgericht, daadkrachtig en een gezonde dosis humor.

Heb je nu al vragen over de functie-inhoud of de procedure: dan kun je op maandag en woensdagen tussen 15.00 uur en 17.00 uur bellen met Anneke Huiting, Senior HRM adviseur SKSG (06-49494917)

Vragen over de opleiding kun je via de e-mail stellen aan Elsa van den Ouweland, Teammanager Noorderpoort, opleidingen Pedagogisch Werk. e.vandenouweland@noorderpoort.nl                   

Tot 29 maart 2019 heb je tijd om te solliciteren.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?