Stage bij SKSG

Als je Leila vraagt wat ze later wil worden, twijfelt ze geen moment: “Zangeres!” Yvey wordt toch liever astronaut. Als we jou dezelfde vraag stellen en je roept meteen: “Pedagogisch medewerker!” dan is een stage bij SKSG echt iets voor jou! 

Speciaal voor BBL'ers
Er is veel interesse in BBL plekken. Momenteel zijn er geen plekken beschikbaar. Als we weer plek hebben, publiceren we dat op onze vacature pagina. 

Goed om te weten:

Praktijkovereenkomst of stagecontract:
Voor MBO stages wordt een praktijkovereenkomst tussen ROC, de stagiaire en SKSG getekend. De stagiaire is verantwoordelijk dat deze POK wordt getekend en aan het stagedossier wordt toegevoegd.

Voor HBO stages wordt een stagecontract afgesloten tussen Hogeschool, de stagiaire en SKSG. De stagiaire is verantwoordelijk dat deze door alle partijen wordt getekend en aan het stagedossier wordt toegevoegd.

Stagevergoeding:
SKSG valt onder de CAO Kinderopvang. In deze CAO is de regeling m.b.t. de stagevergoeding te vinden (klik hier). De stagevergoeding bedraagt:

  •  40 euro bruto per maand bij 1 stagedag per week;
  •  80 euro bruto per maand bij 2 stagedagen per week;
  •  120 euro per maand bij 3 stagedagen per week;
  •  160 euro bruto per maand bij 4 of 5 stagedagen per week.

Een reiskostenvergoeding is niet van toepassing.

VOG en personen registratie:
Voor het werken binnen de Kinderopvang geldt voor alle medewerkers en stagiaires een VOG en personenregistratieplicht. Nadat een stageplek op locatie is toegekend volgt de administratieve afhandeling. De stagiaire ontvangt een link van Justis, waarmee een VOG kan worden aangevraagd. Deze VOG is de basis om inschrijving in het personenregister te realiseren.

Voor het inschrijven in het personenregister dient men te beschikken over DigiD en een VOG die op moment van inschrijven maximaal 2 maanden oud is. Het VOG-kenmerk dat rechtsboven is te vinden op de VOG moet worden opgegeven. Inschrijven kan via duo.nl/personenregisterkinderopvang. Van inschrijving dient men ons op de hoogte te stellen door het indienen van een koppelverzoek bij SKSG. Wij koppelen je vervolgens aan onze organisatie.

Wij verwachten dat je dit op eigen initiatief in gang zet.

De kosten voor het aanvragen van de VOG en registratie in het personenregister Kinderopvang kunnen na de start van de stage gedeclareerd worden in het declaratiesysteem van SKSG.

Werken bij SKSG na diplomering:
SKSG is altijd op zoek naar talent en gaat dan ook graag in gesprek met stagiaires die binnenkort diplomeren. Eigen initiatief van de stagiaire wordt daarin zeker op prijs gesteld.

Vanzelfsprekend is de functie van pedagogisch medewerker daarin het eerste uitgangspunt. Dat neemt niet weg dat managers zich ook graag laten uitnodigen door stagiaires van andere opleidingen/studies om in gesprek te gaan over de mogelijkheden binnen SKSG.

 om te solliciteren voor een stageplek bij SKSG.

Heb je een vraag of wil je nog iets laten weten, mail naar hrm@sksg.nl.