Maartje Blankert – SKSG Krullevaar en SKSG Engelbert
 

“Ik heb het heel erg naar mijn zin bij SKSG en zit hier echt op mijn plek. Ik heb fijne collega’s en ik werk in een goed team. Mijn collega’s zijn gemotiveerd en we hebben de neuzen dezelfde kant op, dat maakt mijn werk plezierig en fijn. We vinden het heel belangrijk dat elk kind bij ons de kans krijgt om op ontdekkingstocht te gaan en zichzelf te ontwikkelen. Elk kind doet dit in zijn of haar eigen tempo en daar besteden we veel aandacht aan. We zien onszelf echt als een partner in de opvoeding. Dat maakt mijn werk ook zo leuk. Alles wat ik kan doen om kinderen iets te leren of om hen te helpen in hun ontwikkeling, elk moment grijp ik aan. Elke handeling van mij heeft invloed en dat maakt het werk heel waardevol.”

Dorien de Vries – SKSG Krullevaar
 

“Inmiddels werk ik, inclusief stages, zo’n acht jaar voor SKSG. Het bevalt me hier heel goed. Eigenlijk weet ik al sinds ik heel klein ben dat ik iets met kinderen wil doen. We zetten ons bij SKSG in voor de ultieme ontwikkeling van kinderen en daarbij hebben we heel veel oog voor de autonomie van kinderen. Een kind is er klaar voor, wanneer het kind er klaar voor is. Elk kind is verschillend en ieder kind is uniek. Op dit moment doe ik naast mijn werk studie Pedagogisch Educatief Professional. Ik ga nog meer de diepte in, wat betreft de ontwikkeling van kinderen. Zo ben ik tegelijkertijd ook bezig met mijn eigen ontwikkeling en kan ik ook doorgroeien binnen SKSG. SKSG is een grote organisatie, en er zijn altijd wel mogelijkheden om iets anders te proberen, of om ergens anders ervaring op te doen.”

Kimberley de Koning – SKSG Bruintje Beer
 

“Ik wil kinderen laten glunderen. Alles draait om liefde. Als je kinderen liefde, vertrouwen en veiligheid geeft, dan kan vrijwel alles. En het is fantastisch, dat je weet dat wanneer je zo intensief met een kind bezig bent geweest, dat zo’n kind dan bijvoorbeeld goed mee kan komen op school. We geven kinderen zelfvertrouwen en leren de kinderen gaandeweg steeds meer om op eigen benen te staan. Elk kind verdient individuele aandacht. Dat is ook waar SKSG voor staat en niet alleen voor de kinderen. Ook voor mij en mijn collega’s voelt SKSG als een warm bad. Er wordt naar me geluisterd en er wordt naar me gekeken als individu. Ik werk in een fijn team. We voelen ons veilig en prettig bij elkaar. Ik krijg de kans om door te groeien en mezelf te blijven ontwikkelen. Ik heb bij andere organisaties gewerkt, maar ik heb het nooit zo goed gehad als hier.”

Monique Visser – SKSG Battello (Straks SKSG Kameleon)
 

“Ik werk nu zo’n twintig jaar voor SKSG en eigenlijk altijd al op de peutergroep. De wereld is voor de peuter nog nieuw en onbekend. Zij verwonderen zich over alles. En dat maakt mij er ook weer van bewust om te genieten van de kleine dingen. Ik werk met veel plezier bij SKSG. De afgelopen jaren heeft SKSG echt een enorme slag geslagen in professionalisering. Er is meer aandacht en verdieping gekomen voor het pedagogisch handelen. De afgelopen jaren ben ik bewuster aan het werk en hier hebben de trainingen die ik heb gevolgd, bij geholpen. Ik help kinderen bij hun ontwikkeling en ga samen met hen op ontdekkingstocht. Ik vind het belangrijk om kinderen een veilige basis te bieden. Eerst neem ik de peuter bij de hand, wanneer ze bij mij op de groep komen. Vervolgens hebben ze alleen nog mijn vinger vast en als laatste stap, zwaai ik ze uit naar de basisschool.”

Nicoline Beydals – SKSG Tummetot en Toverlantaarn
 

“SKSG staat voor diversiteit en iedereen is hier welkom. Antroposofie is een aparte tak binnen SKSG en dit is een levensfilosofie waardoor wij ons laten inspireren. Als senior pedagogisch medewerker hou ik de pedagogische kwaliteit in de gaten op antroposofisch gebied. In onze overtuiging komt een kind met een doel op aarde. Als opvoeder stellen wij de vraag: hoe kan ik het kind helpen om dat doel zo goed mogelijk te bereiken. We nemen kinderen hierin heel serieus en vertalen uitingen en emoties van het kind naar wat het kind nodig heeft. Onze dagen hebben een vast ritme, met, versjes, verhalen en liedjes. Je zou kunnen zeggen dat ik al 34 jaar lang elke dag dezelfde liedjes zing. Maar dat ik doe ik nog steeds met zoveel plezier, omdat kinderen altijd anders zijn en altijd anders reageren. Dat is mijn drijfveer ook wel. Elke dag is anders, ondanks dat je veel dagelijkse rituelen hebt.”